(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hovězí polévka s játrovou zavářkou
Potřebné ingredience
hovězí maso, pepř, nové koření, zelenina, zel. bujon, játrová zavářka (vejce, strouhanka)
Postup přípravy
Vývar: do studené vody dám hovězí maso, pár kuliček pepře a nového koření, sůl, kousek mrkve (petržele, celeru - co mám), malou cibuli na čtvrtiny a stroužek česneku. Vařím až je maso měkké - dlouho :-) Scedím. Do polévky použiju vývar, maso a mrkev, jinak vše ostatní vyhodím.
Polévka: Do vývaru s masem dám nakrájenou mrkev a popř. zeleninový bujon (pokud je vývar slabý) a vařím až je mrkev skoro měkká. Pak přidám mraženou zeleninu (dle chuti - já mrkev+hrášek+kukuřice) a přes sítko na halušky - nebo přes hrubé struhadlo - protlačím játrovou zavářku. Vařím ještě asi 5 minut. Nakonec přidám hodně čerstvé nebo mražené petrželky.
Játrová zavářka: Já kupuju hotovou a přidám do ní vajíčko, strouhanku popř. česnek a majoránku.
Polévka je moc dobrá i s nudlemi. Vařím jí hlavně když jsme nemocní - je to takový životabudič :o)
Polévka: Do vývaru s masem dám nakrájenou mrkev a popř. zeleninový bujon (pokud je vývar slabý) a vařím až je mrkev skoro měkká. Pak přidám mraženou zeleninu (dle chuti - já mrkev+hrášek+kukuřice) a přes sítko na halušky - nebo přes hrubé struhadlo - protlačím játrovou zavářku. Vařím ještě asi 5 minut. Nakonec přidám hodně čerstvé nebo mražené petrželky.
Játrová zavářka: Já kupuju hotovou a přidám do ní vajíčko, strouhanku popř. česnek a majoránku.
Polévka je moc dobrá i s nudlemi. Vařím jí hlavně když jsme nemocní - je to takový životabudič :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé